Potravinová intolerance

Moderní diagnostická metoda je nyní k dispozici i v České republice

Chronická únava, bolesti hlavy, spánková porucha, povšechná nevýkonnost, nadváha s obtížným hubnutím, nepravidelnost stolice a zažívací obtíže, kožní problémy či bolesti kloubů mohou mít jednoduché vysvětlení v
imunologické příčině:

Potravinová intolerance

V poslední době se ukazuje, že řada onemocnění může být vysvětlena chronickou intoleranci (nesnášenlivost) ke specifickým antigenům různých potravin. Nejedná se o časný alergický typ reakce, zprostředkované IgE protilátkami, ale hlavní roli zde hrají IgG protilátky. Pomocí průkazu těchto protilátek a následně dietou s vyloučením problematických potravin lze v mnoha případech výrazně zlepšit stav pacienta. V současné době jsme schopni detekovat během jednoho krevního vyšetření více než 200 specifických IgG4 protilátek proti potravinám.

Potraviny, zahrnuté v testu jsou například: ječmen, pohanka, kukuřice, pšenice, špalda, proso, oves, rýže, žito, kravské mléko, ovčí mléko, kozí mléko, vaječný bílek, žloutek, hovězí, kuřecí, skopové, vepřové, krůtí, srnčí, treska, krab, sleď, makrela, losos, mečoun, mořský okoun, pstruh, tuňák, brambory, sója, slunečnicová semena, rajčata, lilek, avokádo, červená řepa, brokolice, mrkev, květák, čekanka, celer, fazole, pórek, čočka, cizrna, cibule, česnek, jablko, meruňka, banán, hroznové víno, kiwi, citron, ananas, jahoda, mandle, para ořech, kešu, kokos, lískové ořechy, arašídy, vlašské ořechy, chilli, zázvor, máta, muškátový oříšek, pepř, sezamové semínko, vanilka, kakaový bob, káva, čaj, pivovarské i pekařské kvasnice.

Vyšetření není hrazeno zdravotními pojišťovnami. Zahrnuje krevní odběr, laboratorní vyšetření protilátek IgG4 proti více než 200 potravin, a následné odborné dietetické zhodnocení výsledků a poradenství v trvání 30 – 60 minut

Informace, objednání:
tel. 601 601 448, email: info@potravinovaintolerance.cz